субота, јануар 17, 2009

Nije vezano za pecanje ali....

Meni je dete jos malo, ali mnogi koji posecuju ove strane imaju klince tinejdzere, koji naravno - sto je i normalno (ako mene pitate) surfuju internetom. Jasno je da klinci kopcaju stvari mnogo brze od nas - starijih, ali svakako ih treba zastiti dok su na internetu. Svima je jasno da pustiti klince na internet bez roditeljske kontrole znaci isto (mozda cak i gore) kao pustiti dete na ulicu i dati mu mogucnost da vozi auto kako bi mogao da ide gde god pozeli. Ono sto sam skoro nasao na internetu je free service koji treba podrzati i naravno primeniti. Zahteva malo roditeljskog truda da se setup-uje i da se softver na pocetku nauci gde deca smeju a gde ne da idu.

kako to radi?

Znaci potrebno je da downloadujete i instalirate softver sa linka koji sam postavio na vrhu sa desne strane, i da prilikom instalacije ubacite svoju sifru i svoj email gde ce softver automatski da vam napise mail ako ste zaboravili sifru. Poasle instalacije imate u svom browser-u jos jedan toolbar na kome se jasno vidi parent ili child mode. znaci dok vi radite na komjuteru ukljucite parent mode (obavezna je sifra) a kad odete sa komp-a dovoljno je samo kliknuti na isto dugme i aktivirati child mode.
Ono sto ce verovatno da vas nervira u startu je to sto morate u pocetku da naucite software gde je detetu dozvoljeno da ide. Softver vec ima dosta restriktivnu listu, tako da cete vecinu stvari - kao you tube il slicno morati vi da dozvolite (ako hocete).
Dozvoljavate tako sto cujete dete kako kuka sto ne moze da ide na you tube jer mu se trazi neka sifra - onda ostavite pivo za trenutak, otidite do kompjutera i ukucajte sifru kako bi softver ubacio zeljeni sajt u dozvoljenu listu. i to je to....

Nadam se da cete uzeti ozbiljno ovaj predlog a ako nekom treba pomoc neka mo slobodno cima!
pozdrav

Нема коментара: