недеља, новембар 30, 2008

Evo i mene i kuma moga !!!











Uspjesan dan,akcija cijelo jutro.
Igor izvukao 2 rainbow trout i izgubio jednu brown.
Ja sam izvuko 3,dve brown trout i jednu lake trout a jedna spala.




8 коментара:

DADO је рекао...

Vesko je napravio carobni stapic i dao ga u ruke pravom carobnjaku Igoru.(da vidite sta taj sad radi po N River-u)

Sasa је рекао...

\nisam ni ja tvoj kamen dirao dok te nije bilo, nije ljepo da ti sad tamanis na mom mjestu :)

Branko је рекао...

Momci, svaka cast-pohvale i na uspjesima i na druzenju..Prijavio sam se kao posmatrac blog-a a pretpostavljam da cemo se vidjeti i na vodi dole.

Ne znam kad su vasi najraniji koraci bili dole na potezu Nijagare W-pool do Hydro , ja sam intezivno pecao od '97 - 2002, sad rijedje ali volim da odem..

Prepoznajem neka mjesta sa slika i vidim da je vecinom Pebbly i Glen, manje blizina W-pool-a..

Juce sam bio oko Pool-a, nije blio srece za browna (ikra) , 3 chromera solidna i to je to..Da sam imao brown ikru (koju vi imate pretpostavljam)..:-)) - bilo bi bolje..Streamer-e i te stvari jos ne diraju ali uskoro ce..

tectan@hotmail.com

Branko

Igor Gejo је рекао...

Zdravo Branko i dobro nam dosao!!!
Poslao sam ti invitation da se uclanis kao author bloga tako da i ti mozes da postavljas post-ove i slike. Uskoro ce ovaj blog prerasti u forum pa ce druzenje ici mnogo lakse.
Sto se tice BROWN ikre naravno da "nemamo" al tu sam u subotu imao samo lake trout, brown trout sam dobio na gumenu ribicu berkly, dok je rainbow kod Veska cini mi se pao na zivu ribicu (koja bas i nije nesto bila ziva)
Moje licno iskustvo a mislim i ostalih ovde da jaja nisu mamac No1 bar ne na Niagari. Mozda si u pravu da to zavisi i od doba godine, al ribica ovakva il onakva radi cini mi se cele zime.

Branko је рекао...

Igore,hvala na javljanju.

Ikra ima svoje mjesto u odredjeno doba godine isto kao i imitacije ribica i prave..Najvaznije pravilo: Pratis prirodu i to je to, nikakva mudrolija..
Dok ima lososa u rijekama, mozes da pecas pastrmku i na rainbow ikru i na brown ikru a da tvoj kolega "ubija" ribu na salmon ikru a ti ga samo gledas..:-)))...Prodje mjesec dana, ti opet ides sa rainbow i brown ikrom, tvoj kolega peca na istu tu salmon ikru i dalje i sad on gleda kako ti pravis "El' dorado"..:-))))(Ne bih sad imenovao tog tvog kolegu, ti odaberi..hehehe)
Brown ikra je generalno dobra u svako doba godine, sad narocito jer se mrijeste..Znam da je "nemata" , i ja bih volio da je tako "nemam"..:-)))
za mjesec dana, kad i ako dobro zahladni - poneses malo samo za izmjenu mamca i sporu vodu i to je sve.
Ribice prave, gumene i dobre lokalne streamer muhe iz prodavnica ili od ljudi koji prodaju - neprevazidjen mamac.
Ribice mogu i sad da rade ali ces imati jos uvijek (dok dobro ne zahladni) 5 riba na ikru sa 2 na ribicu..(ako pricamo o ikri koju "nemate"...)

Pravi emerald shineri ne moraju da budu zivi, jedino da budu svjezi, znaci noc pred odlazak ako vec ne kupis ujutro rano..Kod pecanja - voda ih nosi i obrce - na dobrom driftu i kad je voda oko 1.5 ft minimum vidljivosti- to je mamac br 1.
Nijagra je nepredvidjliva dan za dan, to ste vec vidjeli iz iskustva, svaki dan se mijenja situacija tako da i jeste interesatno da buses "spreman"..

Odlicna ideja za forum, dobra stvar.Bilo bi dosta izmjene iskustava, price o priboru, zezanja..

Vidimo se,

Branko- Tectan

DADO је рекао...

Dobro nam dosao Branko.
Ja se slazem sa tvoji tvrdnjama.
Ja sam jednom prilikom pecao na lososova jaja i izvuko 5 kom.
Dok na zivu ribicu pored mene nisu bili toliko uspjesni.
I uvijek u dzepu ponesem jajasca.
Pa nadam se da cemo se upoznati na vodi.

Damir је рекао...

Branko dobro nam dosao,lijepo je vidjeti kad se pecarosi bace u neku raspravu,spominju se tu jajca,ribice(prave gumene)a sta kazete na vunicu moga kuma(nemoj da se to zaboravi)nemozemo je uvrstiti u streamere, gdje cemo sa njom i sta mislite koliko je ubojita?

Branko је рекао...

Ne znam o kakvoj je vunici rijec, da li je za vunene carape ili za yarn fly..?I jedno i drugo je dobro za Nijagaru..:-))))Yarn treba imati u arsenalu municije uvijek, posebno kad je brzi drift i riba nema vremena da "osacuje" memac..Kad single ikra radi, crvena i peach boja yarn fly je odlicna boja..Svrstacemo znaci tu kumovu vunicu u "nardone umotvorine" odnosno "tajno oruzje"..

Ovom prilikom bih pohvalio mladica istancanog ukusa koji na slici na parkingu sa velikom ljubavlju drzi flasu Dzekija..Svaka cast!Samo Dzeki i domaca rakija...Ali necemo sad o tome, to ne spada u mamce..:-))

Pozdrav svima i javite ako ostane i jedan brown dole...:-)))U potrazi sam za "zlatom"..

Branko